Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Nyt fra Rønnede - torsdag den 10. september

Rønnede er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

GRÆNSEKONTROL I LYSTBÅDEHAVNE

Politiets udlændingekontrolafdeling havde onsdag en temakontrol i flere af lystbådehavnene i politikredsen. Det var havnene i Guldborg, Gåbense, Vordingborg, Kalvehave, Stege, Klintholm, Hårbølle og Bogø, der blev tjekket, men ingen steder var der udenlandske gæstesejlere, og der var heller ikke andre forhold, der gav anledning til panderynker hos politibetjentene.

 

Flere hurtigtgående knallerter standset

I løbet af tirsdagen standsede politiet knallerter flere forskellige steder i politikredsen.

Klokken 14.10 var det en 40-årig mand fra Nykøbing, der blev standset på Østerbrogade i Nykøbing. Han havde ikke sin præmiekvittering med, og hans knallert kunne køre noget hurtigere end tilladt, bremsen virkede ikke og fordækket var slidt. Desuden viste det sig, at knallerten var stjålet tilbage i 2017 i Ønslev. Den 40-årige blev sigtet for hæleri, for at køre på en ulovlig knallert og for de andre færdselslovsovertrædelser.

En 15-årig fyr fra Fuglebjerg blev standset klokken 15.45 på Skelbyvej i Skelby. Knallerten virkede umiddelbart til at kunne køre hurtigere end tilladt, og politiet tog den derfor med til en teknisk undersøgelse.

Klokken 18.14 tjekkede politiet en anden 15-årig fyr fra Fuglebjerg på Kirkevej i Fuglebjerg, hvor han tankede knallerten. Han indrømmede, at knallerten kunne køre hurtigere end tilladt, og han blev derfor sigtet for at køre på en ulovlig knallert. Knallerten blev taget med til teknisk undersøgelse.

 

Tricktyve ude efter iPhones

To gange i løbet af onsdagen modtog politiet anmeldelser om en tricktyv, der var ude efter iPhones. Omkring klokken 10.40 kom en udenlandsk mand ind hos en ejendomsmægler på Schweizerpladsen i Slagelse. Han havde en husavis med og talte på noget gebrokkent engelsk med en medarbejder. Det blev dog ikke til en hushandel, men da han forlod forretningen, var det lykkedes ham at stjæle medarbejderens iPhone, der lå på skrivebordet.

Tyven beskrives som: Mand, mellemøstlig af udseende, ca. 35-40 år, ca, 165 cm høj. Han var kraftig af bygning og havde sort, kort hår. Han var brun i huden og havde skæbstubbe. Han havde en grønlig, kort jakke og mørke bukser på.

Ved 12-tiden var den en modebutik i Ringstedgade i Næstved, der havde besøg af en købeivrig herre. Han fik vist en jakke, og han forsøgte samtidig at negle en iPhone, der lå på disken, men blev opdaget i sit forehavende. Han blev herefter bedt om at forlade butikken.

Den pågældende beskrives som: Mand, østeuropæisk af udseende, ca. 30-35 år og omkring 160-165 cm høj. Han var kraftig af bygning og brun i huden. Han havde kort, sort hår. Han havde sort kasket, blå skinny jeans, sorte pumasko, Louis Vuitton crossover bag over brystet og en sort bomber jakke på.

Det er ikke givet, der er tale om den samme gerningsmand, selv om der er visse sammenfald i signalementet, men politiet hører gerne fra evt. vidner, der har oplysninger til sagerne.

 

NYKØBING: Anholdt efter overfaldt på 15-årig dreng

Tirsdag formiddag blev en 15-årig dreng overfaldet, mens han sad på Burger King i Guldborgsundcenteret smmen med nogle venner. En mand kom hen til ham og sagde noget til ham på et ukendt sprog, og herefter fik den 15-årige et knytnæveslag i ansigtet. Gerningsmanden forlod herefter stedet. Efter vidneudsagn og gennemsyn af videoovervågningen på stedet fandt politiet onsdag frem til en 25-årig udenlandsk mand, som opholdt sig ved Lidl på A.E. Hansensvej i Nakskov. Manden var fuld og generede nogle børn, der legede på stedet, men han blev genkendt af politibetjentene og anholdt klokken 14.46. Den 25-årige blev sigtet for vold, og det overvejes i øjeblikket, om han skal fremstilles i grundlovsforhør torsdag.

 

RØDBYHAVN: Rejste med hash i tasken

Sammen med Toldstyrelsen tjekkede politiet onsdag klokken 14.45 en udenlandsk bil, der rullede i land fra færgen i Rødbyhavn. Der var tre udenlandske mænd i bilen, og den ene – en 21-årig mand – havde fem gram hash i sin taske. Det ulovlige stof blev konfiskeret, og den 21-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og kan nu vente en bøde for overtrædelsen.

 

RØDBYHAVN: Standset med falsk kørekort

Ved en indrejsekontrol i Rødbyhavn tjekkede politiet onsdag aften en 20-årig mand fra Brønshøj. Han fremviste et udenlandsk kørekort, som imidlertid ikke virkede ægte. Han blev derfor anholdt klokken 22.17 og sigtet for henholdsvis dokumentfalsk og for kørsel uden førerret. Efter afhøring på stedet blev han løsladt igen klokken 23.12.

 

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Korsør Kastanievej Hus Tirsdag klokken 18.00 – onsdag klokken 15.55 Fyr af ukendt fabrikat, køleskab af mærket Leonard, Elica kogeplade og ovn af mærket Junker
Stege Ulvshalevej Hus Fredag klokken 14.00 – onsdag klokken 7.30 50" Sony tv, PH-lampe, bærbar pc af mærket HP og en switch af mærket TP Link
Vordingborg Nornevænget Hus Onsdag klokken 11.00-13.55 Macbook Pro, Playstation 4, smykker, ure, parfumer og kontanter

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Boeslunde Boeslunde Byvej Onsdag klokken 8.34-10.00 ATK – bestilt færdselskontrol 83 4 50 km/t 62 km/t -
Faxe Vemmetoftevej Onsdag klokken 8.29-10.00 ATK 51 12 50 km/t 69 km/t To klip
Faxe Ladeplads Hovedgaden Onsdag klokken 10.30-11.30 ATK – bestilt færdselskontrol 50 0 - - -
Fensmark Holmegaardsvej Onsdag klokken 19.12-22.48 ATK 232 64 50 km/t 81 km/t 17 klip
Holme-Olstrrup Landevejen Onsdag klokken 17.18-18.22 ATK 379 2 60 km/t 73 km/t -
Korsør Skovvej Onsdag klokken 10.19-13.00 ATK 542 20 50 km/t 73 km/t Et klip
Nykøbing Linde Alle Onsdag klokken 7.58-13.30 ATK – bestilt færdselskontrol 179 9 50 km/t 72 km/t Et klip
Nykøbing Randersvej Onsdag klokken 12.08-14.00 ATK 90 1 50 km/t 59 km/t -
Rønnede Gl. Næstvedvej Onsdag klokken 5.59-7.30 ATK – bestilt færdselskontrol 37 2 50 km/t 65 km/t -
Sorø Sorøvej, Kindertofte Onsdag klokken 6.46-8.00 ATK – bestilt færdselskontrol 390 0 - - -

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Næstved Ringstedgade Torsdag klokken 0.41 21-årig mand fra Fuglebjerg Narkokørsel
Slagelse Kongstedvej Torsdag klokken 2.46 27-årig mand fra Slagelse Narkokørsel
Torrig Bandholmvej Onsdag klokken 21.34 32-årig mand fra Nakskov Spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden

 

 

Flere artikler