Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Tirsdag d. 23. jun. 2020 - kl. 06:00

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Nyt fra Rønnede - mandag den 22. juni

Rønnede er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

NAKSKOV: Kvinde sigtet for salg af narko

Lørdag ransagede politiet en adresse i Nakskov efter et tip om at der blev solgt euforiserende stoffer fra stedet. Der blev da også fundet godt 100 gram hash og flere ting, der kunne tyde på at det blev solgt videre. En 58-årig kvinde blev sigtet for salg af narko.

 

KARREBÆKSMINDE: Benzintyv

Et vidne havde natten til søndag klokken 0.48 lagt mærke til to unge mænd, der luskede rundt på Karrebæksstræde ved Karrebæk – formentlig fordi de var ved at stjæle benzin fra nogle både. De to unge mænd stak imidlertid i første omgang af fra stedet, men den ene havde efterladt sin bil. Og den savnede han tilsyneladende, for lidt efter vendte han tilbage til stedet for at se, om kysten var klar. Det var den ikke, og vidnet fik fat i den unge mand og tilbageholdt ham, til politiet kom. Det var en 20-årig mand fra lokalområdet, som blev sigtet for tyveri af benzin.

 

SORØ: På morgentur uden kørekort men med dieselolie

I forbindelse med en almindelig patruljering standsede et par betjente natten til søndag klokken 4.31 en 42-årig udenlandsk mand, da han kom kørende i bil ad Ringstedvej i Sorø. Det viste sig, at manden ikke havde nogen førerret, og at bilen ikke var indregistreret. Desuden havde han i bilen 6 50 listers dunke med dieselolie, en pumpeanordning og et koben, som han ikke rigtigt kunne give nogen fornuftig forklaring på. Så han blev sigtet efter færdselsloven og for tyveri af dieselolie.

 

VORDINGBORG: 32-årig sigtet for kvalificeret vold

En mand blev søndag eftermiddag klokken 13.03 overfaldet af en anden mand på Algade i Vordingborg efter nogle stridigheder mellem flere personer. Efter flere gode vidneudsagn fandt politiet lidt senere på dagen frem til en 32-årig mand fra byen, som blev anholdt og sigtet for kvalificeret vold. I forbindelse med anholdelsen fandt politiet 30 gram hash på den 32-årige, og derfor blev han også sigtet efter lov om euforiserende stoffer.

 

SLAGELSE: To butikstyve fanget

Politiet fik søndag klokken 13-03 en anmeldelse om, at to udenlandske kvinder blev tilbageholdt af personalet i Bilka på Idagårdsvej i Slagelse. Kvinderne havde stjålet et kamera, noget tøj og en barberskraber. Da politiet kom, blev de to kvinder anholdt og sigtet for butikstyveri, og de betalte på stedet en bøde.

 

TOREBY: Falske indsamlere

En kvindelig borger havde i går klokken 17.20 haft besøg på sin adresse i Toreby af en yngre mand, der påstod, at han samlede ind for Kræftens Bekæmpelse. Han havde dog ikke en indsamlingsbøtte – den havde han glemt, forklarede han. Det troede kvinden dog ikke på, så hun bad ham gå igen og lukkede døren. Det er dog ikke det eneste eksempel på falske indsamlere, der har været. Derfor opfordrer politiet til, at man er ekstra opmærksom og kritisk, når man giver penge til indsamlere.

 

TAPPERNØJE: Drenge kastede sten mod parkerede lastbiler

Et vidne havde set at to drenge søndag aften stod og kastede sten mod nogle parkerede lastbiler på Teglvej i Tappernøje, så ruderne i lastbilerne blev knust. Kort efter var politiet på stedet og kunne gribe de to drenge, der er 11 og 9 år, på fersk gerning. Drengenes far blev tilkaldt, og han og de to drenge fik en alvorlig snak med betjentene på stedet. Der venter formentlig en sag om erstatning.   

 

RØDBY: Kokain i bilen

Politiet standsede fredag klokken 09.15 en bil i indrejsefeltet ved grænsen i Rødby, hvori der sad to mænd og en kvinde, der alle var fra udlandet. Føreren virkede påvirket af euforiserende stoffer og en narkotest gav et positivt udslag på kokain. Da politiet ransagede bilen fandt de desuden 1,8 gram kokain. En 22-mand blev derfor sigtet for både narkokørsel og for at overtræde lov om euforiserende stoffer.

 

NYKØBING FALSTER: Tørstig butikstyv stak af med saft

Fredag klokken 11.20 valgte en 50-årig kvinde fra Sydfalster at tage blandt andet et større parti saftevand fra en dagligvarebutik i Nykøbing Falster uden at betale. En mand forsøgte at standse hende ved at råbe efter hende og stille sig hen foran hendes bil, men det fik ikke kvinden til at standse, og i første omgang slap hun afsted med varerne. Heldigvis var der flere vidner, der havde set episoden og på baggrund af deres forklaringer, fandt politiet hurtigt frem til kvinden. Her viste det sig, at hun, ud over saftevandsrøveriet, også stod bag andre butikstyverier, hvor der blandt andet var fjernet kildevand og sodavand. Hun blev derfor anholdt klokken 12.19, sigtet for røveri og butikstyveri. Hun blev taget med på stationen, hvor hun blev afhørt, før hun blev løsladt igen klokken 15.51.

 

VORDINGBORG: Vanvidskørsel

Politiet bemærkede fredag klokken 16.37 en bil, der kørte meget stærkt i området ved Ørslev ved Vordingborg. Bilen fortsatte nordpå ad hovedvejen mod Rønnede med særdeles høj hastighed, selvom politiet forsøgte at få bilen til at standse. I flere omgange blev der kørt med op mod 140 kilometer i timen i byområder, samtidig med at der blev overhalet over fuldt optrukne linjer, brugt håndholdt mobil og kastet en flaske ud af et vindue i et forsøg på at ramme en politibil. Herudover smed chaufføren også en lille pose ud af et vindue, som senere viste sig at indeholde en mindre klump hash. Det lykkedes politiet at få standset bilen på Rønnede Landevej ved Tappernøje, men da en politibetjent tog kontakt til føreren, forsøgte føreren at sætte bilen i bevægelse igen og køre frem mod betjenten. Føreren – som var 20 år og fra Haslev – blev anholdt klokken 17.03 og sigtet for at forvolde fare for liv og førlighed, for at overtræde lov om euforiserende stoffer, for forsøg på vold mod tjenestemand og for at køre i bil, selvom han havde fået frakendt sit kørekort. Herudover blev en 18-årig kvinde, der havde været passager i bilen, også anholdt. Hun blev løsladt igen klokken 17.20, mens den 20-årige chauffør først blev løsladt lørdag klokken 12.30.

 

NYKØBING FALSTER: Købte stjålet motor

En påhængsmotor blev for et par uger siden stjålet fra en båd, men for nylig kunne ejeren genkende selvsamme motor i en salgsannonce, hvor den var sat til salg for 5.000 kroner. Politiet fandt hurtigt frem til sælgeren, som var en 36-årig mand fra Rødby. Det viste sig dog, at den 36-årige selv havde købt motoren for nyligt af en anden sælger til en særdeles god pris. Han blev derfor sigtet for hæleri. Husk, at det er strafbart at købe varer, der er stjålet. Du bør derfor altid sikre dig en form for dokumentation og i øvrigt være ekstra opmærksom, hvis du får tilbudt en vare til en pris, der er væsentlig lavere end, hvad samme vare normalt koster.

 

SLAGELSE: Tricktyveri

Fredag eftermiddag ved 17-tiden kom en mand ind i en frisørsalon i Slagelse. Han viftede med en tusindkroneseddel og talte højlydt på et uforståeligt sprog. Kort efter gik han om i baglokalet, hvor han lagde en avis på bordet, og fik skabt så meget forvirring, at det lykkedes ham at slippe afsted med en mobiltelefon. Manden var 30-40 år, cirka 165 centimeter høj, spinkel af kropsbygning og med kort, sort hår. Han talte et fremmedsprog, og var iført en brun kasket af mærket Gucci, en sort jakke og cowboybukser. Han medbragte en avis og en tusindkroneseddel. Der har på det seneste været flere eksempler på tilsvarende tricktyverier, og politiet opfordrer derfor til, at man er særdeles opmærksom, hvis der er kunder, der forsøger at skabe forvirring – fx ved at gå ind i et baglokale, vifte med en avis eller lignende. Undgå desuden at have værdigenstande liggende fremme.

 

 

INDBRUD

 

Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Fuglebjerg Mågevej Hus Onsdag kl. 12:00-fredag kl. 10:00 Smykker
Gedser Skelby Møllevej Landejendom Fredag kl. 16:55 Intet stjålet
Haslev Kærsgårdvej Hus Fredag kl. 07:10-søndag kl. 13:55 2 computere
Næstved H. C. Andersensvej Lejl. Fredag kl. 16:00-17:00 Pung med div. kort og kontanter
Rødby Mindestensvej Hus Fredag kl. 21:00-15:15 Intet stjålet
Sorø Elmebjergvej Hus Lørdag kl. 15:30-torsdag kl. 14:15 Intet stjålet
Stensved Parkvej Hus Torsdag kl. 18:00-fredag kl. 08:00 Intet stjålet
Stensved Kastanievej Hus Torsdag kl. 16:00-fredag kl. 09:30 Smykker
Stensved Lupinvej Hus Søndag kl. 10:15-22:30 Intet stjålet
Søllested Lavendelvej Hus Lørdag kl. 15:00-søndag kl. 12:45 Ukendt
Vordingborg Gammelsøvej Hus Torsdag kl. 16:00-lørdag kl. 14:15 2 kameraer og sølvtøj
Vordingborg Høstvej Hus Søndag kl. 07:30-14:45 Armbåndsur
Vordingborg Ryttervænget Hus Søndag kl. 16:00-fredag kl. 19:45 Armbåndsure, parfumer, computer og smykker

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

 

I weekenden har politiet haft en enkelt færdselskontrol:

 

By Vej Tidspunkt
Sorø Lærkevej Fredag klokken 14.58-16.00 Sele/mobilkontrol – 110 køretøjer kontrolleret, fire sigtet for at have anvendt håndholdt mobiltelefon
Vordingborg - Fredag klokken 14.00-16.15 Spirituskontrol – 7 køretøjer standset – en sigtet for at have anvendt håndholdt mobiltelefon og en sigtet for at have anvendt nødsporet ulovligt på motorvejen

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

 

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Dannemare Græshavevej Lørdag klokken 07.39-08.12 ATK 3 - 50 km/t - -
Faxe Rønnedevej Fredag kl. 12.28-13.41 ATK 192 1 50 km/t 60 km/t -
Fjenneslev Ringstedvej Lørdag klokken 13.50- 19.35 ATK 603 9 60 km/t 92 km/t 3 klip
Nakskov Højrebyvej Lørdag klokken 08.30- 10.02 ATK 163 7 70 km/t 91 km/t -
Nykøbing Falster Randersvej Fredag kl. 13.18-17.00 ATK 263 7 50 km/t 71 km/t 1 klip
Slagelse Sdr. Ringgade Fredag klokken 18.58-21.50 ATK 303 2 60 km/t 71 km/t -
Slagelse Vestre Ringgade Søndag klokken 13.53-19.55 ATK 1635 25 50 km/t 76 km/t 1 klip
Sorø Holbækvej Fredag klokken 15.45-18.30 ATK 450 14 40 km/t 54 km/t -
Øster-Ulslev Holebyvej Fredag kl. 11.17-12.35 ATK 2 2 50 km/t 70 km/t 2 klip

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

 

I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Korsør Norvangen Søndag kl. 23.20 35-årig mand fra Farum Spirituskørsel
Korsør Bernstensgade Søndag kl. 20.35 56-årig kvinde fra Korsør Spirituskørsel
Rødby Færgestationsvej Fredag kl. 03.05 22-årig udenlandsk mand   Narkokørsel
Slagelse Sorøvej Lørdag kl. 00.48 33-årig mand fra Slagelse Spirituskørsel
Slagelse Fælledvej Lørdag kl. 23.26 71-årig mand fra Korsør Spirituskørsel
Stege Klintevej Søndag kl. 18.10 44-årig mand fra Stege Spirituskørsel på lille knallert
Vordingborg Sydmotorvejen Lørdag kl. 21.20 21-årig mand fra Frederiksværk Spirituskørsel
Vordingborg Klintevej Lørdag kl. 20.00 71-årig mand fra Stege Spirituskørsel

 

 

Mød redaktionen
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Kenneth Andersen ka@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Christoffer Hübertz ch@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Eline Krarup ek@vores-mediehus.dk