Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Nyt fra Rønnede - torsdag den 17. september

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Rønnede er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

KORSØR: Færdselskontroller

I går var færdselspolitiet igen på banen med hastighedsmålinger i Korsør. Mellem klokken 7.06 og 9.10 stod den automatiske trafikkontrol på Tårnborgvej, hvor den tilladte hastighed er 50 km/t. Der blev målt 617, og af dem var der 47, som kørte for hurtigt. Den højeste hastighed blev målt til 70 km/t, og to kan se frem til et klip i kørekortet.

Igen mellem klokken 12 og 15 holdt et par færdselsbetjente øje med trafikken på Motalavej i Korsør. Her var der tre, som kørte for hurtigt. De står alle til et klip i kørekortet, da de kørte mere end 30% for hurtigt i en byzone – den højeste hastighed blev målt til 74 km/t. Desuden var der to som blev noteret for at tale i håndholdt mobiltelefon, og en der ikke havde godkendt sikkerhedsudstyr til børn.

 

SALGELSE, SKÆLSKØR OG RUDS-VEDBY: Knallerter

I det forgangne døgn er vi rundt om i kredsen stødt på en flere knallerter, der ikke helt overholdt færdselslovgivningen. Klokken 15.20 kom en 16-årig dreng kørende ad Holbækvej i Slagelse på en knallert der blev målt til at kunne køre noget hurtigere end tilladt. Fem minutter efter kom endnu en 16-årig dreng kørende på knallert ad Thorvaldsensvej i Slagelse, som også havde en alt for hurtig knallert. De blev begge sigtet efter færdselsloven.

Klokken 16.45 kom en 15-årig dreng kørende på knallert ad Dybkær i Tranderup ved Skælskør, da han blev standset af en politipatrulje. Betjentene mistænkte ham for at være påvirket af euforiserende stoffer, så han blev anholdt og sigtet for at køre i påvirket tilstand og taget med for at få taget en blodprøve. Det viste sig desuden, at den 15-åriges knallert var ændret, så den kunne køre hurtigere end tilladt og da det var anden gang, at politiet havde standset ham, blev hans knallert beslaglagt.

Politiet fik i går klokken 18.58 en anmeldelse om, at der var en del unge fyre på knallerter, der drønede rundt på Skolegade i Ruds-Vedby. Kort efter var en politipatrulje på stedet, og alle knallerterne blev kontrolleret. En 17-årig ung mand blev sigtet efter færdselsloven på grund af fejl og mangler på sin knallert, og fordi den ikke var forsikret eller indregistreret.   

 

HUSKEDE DU MUNDBINDET?

I løbet af onsdagen gennemførte politiet i alt 23 tilsyn med banegårde, forretninger, restaurationer mv. for at tjekke, at alle forskrifter i forhold til begrænsningen af coronasmitte bliver overholdt. Samtidig modtager politiet også i ny og næ henvendelser fra borgere, som er bekymret over, at reglerne ikke bliver fulgt.

Langt de fleste steder er forholdene i orden, og som regel hjælper en venlig vejledning. Det var f.eks. tilstrækkeligt, da en politipatrulje onsdag klokken 9.44 var på Korsør station. De rejsende blev mindet om, at de skal bære mundbind eller visir, og det samme var tilfældet, da en borger klokken 12.30 ringede og fortalte, at det var galt på banegården i Vordingborg, hvor der kun var meget få, der brugte mundbind. Da en politipatrulje kort efter var på stedet, fandt politibetjentene dog ingen problemer.

 

RØNNEDE: 189 km/t på Vordingborgvej

Politiet afviklede onsdag mellem klokken 21.21 og 23.49 en færdselskontrol på Vordingborgvej nord for Rønnede. Hastigheden var høj. Meget høj: I alt 43 køretøjer blev standset og kontrolleret; den højst tilladte hastighed på stedet er 80 km/t, og en enkelt blev målt til rasende 189 km/t. Det medfører en ubetinget frakendelse af kørekortet, som i øvrigt også blev inddraget på stedet. En anden blev målt til at køre 142 km/t, hvilket giver en betinget frakendelse, og tre kørte mere end 30% for hurtigt, så de står til et klip i kørekortet. En blev sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden, en blev sigtet for at køre med stjålne nummerplader og en blev sigtet for at overlade sin bil til en person, der ikke havde kørekort.

Vordingborgvej er på baggrund af politiets analyser kommet i søgelyset som en strækning, hvor der køres hurtigt. Det dokumenter onsdagens kontroller til fulde. Derfor vil politiet fortsat have et skærpet fokus på området med løbende kontroller.

 

SORØ: Hash

En patrulje var onsdag aften forbi en daginstitution i Sorø, hvor de mødte en lille gruppe unge, der havde slået sig ned i et skur. Der lugtede af hash, på gulvet lå en joint og det viste sig desuden, at en af de unge havde en klump hash på 1,43 gram på sig. Han blev derfor sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer. Det var en 18-årig mand fra Sorø.

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Dannemare Gloslunde Strandvej Hus Torsdag d. 10 september klokken 00.00 – onsdag d. 16. september klokken 14.00 Endnu ikke opgjort
Nakskov Riddersborgvej Lejlighed Onsdag klokken 23.37 TV, bærbar computer, Blu-ray afspiller og kasse med fiskeudstyr
Præstø Bygvænget Hus Onsdag klokken 11.00 – 14.00 Pengeskab, smykker, pas og blåt sygesikringskort
Vordingborg Tiendevej Hus Onsdag klokken 11.15 – 12.30 Endnu ikke opgjort

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Guldborg Guldborgvej Onsdag klokken 13.58 Bestilt ATK 337 23 60 km/t 122 km/t To klip, to betingede frakendelser
Holmegaard Petersmindevej Onsdag klokken 10.29-12.05 ATK 852 55 50 km/t 77 km/t To klip
Korsør Tårnborgvej Onsdag klokken 07.06-09.10 ATK 617 47 50 km/t 70 km/t To klip

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Korsør Motalavej Onsdag klokken 12.00-15.00 Seks sigtelser: Tre for at have kørt med hastigheder, der udløste klip. Højeste hastighed var 74 km/t i byzone. To blev sigtet for at have anvendt håndholdt mobiltelefon, og en for ikke at have anvendt godkendt sikkerhedsudstyr til barn under 135 cm.
Rønnede Vordingborgvej Onsdag klokken 21.21-23.49 Højhastighedskontrol. 43 køretøjet blev kontrolleret. Højeste hastighed var 189 km/t. Det gav en ubetinget frakendelse af kørekortet, som blev administrativt inddraget på stedet. En kørte 142 km/t. Det udløste en betinget frakendelse af førerretten. Tre kørte mere end 30% for hurtigt – de fik hver et klip. En var påvirket af euforiserende stoffer og kørte i bil i frakendelsestiden. En var i besiddelse af stjålne nummerplader, og en kørte i bil uden gyldigt kørekort.
Slagelse Ukendt Onsdag klokken 15.00-17.00 Syv sigtelser: En for at have kørt for hurtigt. Det gav et klip. To sager om knallerter, der kunne køre mere end det tilladte. Det gav to frakendelser af retten til at føre lille knallert. En sigtet for at køre på motorcykel, trods et kørselsforbud. En sigtet for at have kørt uden sele og en for at benytte håndholdt mobiltelefon. 
Vordingborg Ukendt Onsdag klokken 10.35-17.31 Fem køretøjer blev kontrolleret. Otte sigtelser: To for at have benyttet håndholdt mobiltelefon, en for at køre uden sele, en for at have kørt uden styrthjelm, en for at sidde bag på en knallert, en for ikke at have tegnet lovpligtig forsikring på lille knallert og en for at have været påvirket af euforiserende stoffer som fører af en lille knallert.

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Nykøbing Falster Brovejen Onsdag klokken 12.53 53-årig mand fra Kettinge Spirituskørsel
Næstved Rettestrupvej Onsdag klokken 17.07 44-årig mand fra Næstved Narkotikakørsel
Rønnede Vordingborgvej Onsdag klokken 23.47 42-årig mand med ukendt bopæl Narkotikakørsel
Sakskøbing Stadionvej Onsdag klokken 22.48 31-årig mand fra Nørre-Alslev Spirituskørsel
Skælskør Dybkær Onsdag klokken 16.45 15-årig mand fra Skælskør Narkotikakørsel
Sorø Ringstedvej Onsdag klokken 15.14 39-årig mand fra Ringsted Narkotikakørsel

 

 

 

Flere artikler